(СЕП 13) Гост-лектор Деница Симеонова на съвместна среща с РК Ботевград с прием на нови членове (+ГАЛ) (+ВИД)

Днес Ротари клуб София Капитал проведе 11 редовна среща, която имаше формален характер и се състоя в р-т Лебед. Срещата беше съвместна с приятели-членове и гости на Ротари клуб Ботевград. Срещата започна с Химна на Република България, Химна на Ротари България, минута мълчание в памет на приятелите, които вече не са сред нас. Всеки един от присъстващите имаше по 30 секунди да се представи на останалите. Приятелите от Ротари клуб Ботевград направиха изложение на част от техните успешни и устойчиви проекти, в подкрепа на обществеността в гр. Ботевград. Интерес проявихме ние от РК София Капитал по отношение на проекта на РК Ботевград свързан със здравето на зъбите, който се изпълнява от стоматолози, които безплатно преглеждат деца и млади хора. Също така ни направи впечатление проектът за дърво на младоженците пред ритуалния дом в гр. Ботевград, който има място за закачане на катинарчета от всяка нововенчана двойки в града. Също така имахме гости от Ротари клуб Ловеч, които съчетавайки работни срещи в гр. София, то бяха решили да посетят нашия клуб и споделиха, че бяха впечатлени от организацията и посещаемостта на нашия клуб (тази среща беше посетена от около 40 човека).

По време на срещата официално обявихме създаването на Сателитен Ротари клуб София Капитал – Горна Баня. Членовете му са членове на Ротари клуб София Капитал и имат на разположение около 1,5-2 години време, за да прерастнат успешно в автономен Ротари клуб.

Верни на традицията, че идеята за гост-лектори е един от нашите ангажименти за българското общество – да даваме възможност да се чуват размисли за въпроси и да намираме съвместно решението им, то на срещата имахме възможността да приветстваме гост лектор в лицето на г-ца Деница Симеонова, изпълнителен директор на Асоциация на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE), която разказа за себе си, дейността на организацията до момента, текущите проекти, бъдещите инициативи на групата успешни млади хора, които съставляват ABLE.

Също така по време не срещата по дневен ред беше залегнало гласуване на бюджет по проект за “Дигитално интерактивно образование” в подкрепа на учебния процес за училище в район Панчарево (община Панчарево) като пилотен проект с цел да видим дали би могъл да бъде устойчив и същевременно успешен. Ако се окаже успешен, то той би могъл да бъде продължен и догодина. Проектът включва осигуряване на 2 бр. екрани, 2 бр. лаптопи, 4 USB хъба, 21 бр. специализирани компютърни мишки, 2 броя лицензии за интерактивни учебни системи от българска фирма. Наш гост г-н Ростислав Русев от МултиФикс предложи да направи по-добра цена за 2та лаптопа и по този начин общият бюджет на проекта няма да надхвърли 2500 лв като цялата техника е чисто нова. Предложенията за смяна на името на проекта и съответния предложен бюджет (изпратен 1 седмица по-рано до целия клуб) бяха приети единодушно и без особени мнения.

По-късно по време на срещата беше даден отчет отново от нашия приятел Драган Драганов (отговаря за 2та проекта “Дигитално интерактивно образование” и текущия “Мобилна велоработилница”, че проектът върви добре и вече са осъществени част от занятията по изготвянето му и влизането във фаза гласуване на бюджет и изпълнение. Приятелите от РК Ботевград проявиха интерес към проекта, защото идеята е всеки Ротари клуб в Дистрикт 2482 поне веднъж да покани на своя територия тази мобилна велоработилница и тя да обслужи и подпомогне децата, които имат велосипеди в дадения район, чрез малки и средни ремонти и поправки, а така също поправки и поддръжка на изправността. Предвиждаме самата дейност да е споходена и от информационни материали за движение и безопасност по пътищата, както и раздаване на различни артикули, които са жизненоважни за безопасността на децата.

По време на срещата беше оповестена и разискана организацията по Ротарианския Коледен Маскен Бал, който ще се проведе на 2 декември 2017 г. в гр. София.

По проектите за витрина на нашия клуб, както и библиотеки в обществена полза нямаше дискусии, поради липса на извършена работа от последната среща до момента. 

Беше обърнато внимание на предстоящия 3ти годишен турнир по “Кешфлоу”, “Монополи” и “Не се сърди човече”.

По време на срещата приехме двама нови членове в Ротари клуб София Капитал – г-жа Мариета Василева, собственик на верига заложни къщи и г-н Костадин Грибачев, собственик на пекарна “Кроасанчето”, вносител на кафе D’oro и бивш дългогодишен служител в системата на Гражданска защита. Спонсор за членство на приятелката Мариета е адв. Невена Стайкова. Спонсор за членство на приятеля Костадин е г-н Димитър Мандраджиев.

Вечерта бяха също така отчетени дейностите по инвентара на клуба – катедра и килим с лого на Ротари Интернешънъл бяха изработени специално за нашия клуб, както и 20 000 листовки с информация за нашата дейност.

Всеки присъствал на срещата получи листовки и сувенир (връзка за ръка) с националното знаме на България – тип мартеница с вплетен 3ти цвят – зелен.

Срещата започна в 19:30 и приключи в 21:00 ч.

Лекция на г-ца Деница Симеонова

Видео от цялата среща – част 1-2:

Видео от цялата среща – част 2-2:

Галерия:

Отговорите са изключени, но Вие можете да следите обратно през Вашия сайт.

Коментарите са изключени.

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions