(МАЙ 16) Ротари задруга CYCLING TO SERVE (+ГАЛ)

Дори в трудните времена на глобална пандемия, Ротари клуб София Капитал продължава да открива нови възможности за дейност и укрепване на приятелството. Спортните дейности на открито са нещо позволено и насърчително, и дават отлични възможности за компенсация на ограничените социални контакти в резултат от мерките срещу глобалната пандемия от COVID-19.

В тази връзка приятелите от Ротари клуб София Капитал, получиха одобрение от международната ротарианска група на велосипедистите Rotarian Fellowship Cycling to Serve да сформират национално представителство за Република България. За да отбележим това на 16 май (събота) най-ентусиазираните измежду нас, направихме обиколка на шоплука на велосипеди по маршрут: Елин Пелин – Долна Малина – Байлово – Голяма Раковица – Огняново – Лесново – Елин Пелин. От 16 май нататък ще наричаме тази обиколка “ Rotarian Tour de Shop – East ”. Обиколката предлага каране в живописна среда по относително слабо натоварени пътища, по които се движат и много други велосипедисти. Профилът на маршрута е разнообразен и предлага изкачване към с. Байлово шопски еквивалент на Stelvio от обиколката на Италия, спускане към Раковица и ново изкачване, шопският Alp de Hues от обиколката на Франция. Следва шеметно спускане към софийското поле с минаване по стената на язовир Огняново. По маршрута са разположени и няколко приятни заведения на открито, където може да се отдъхне и да се подкрепите. За онези, които се интересуват от история и култура, маршрутът минава край музеят и родната къща на Елин Пелин в с. Байлово.

Приятели, присъединете съм към нас! Да разчупим статуквото на показността на официалните коктейли и вечери и да бъдем естествени! Движението носи радост, сближава и спомага за укрепване и развитие на по-силни ротариански приятелства. Вземете велосипедите си и елате с нас!

Отговорите са изключени, но Вие можете да следите обратно през Вашия сайт.

Коментарите са изключени.

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions