(ФЕВ 26) Ротари клуб „София Капитал“ увеличава контактите си с ротарианци в Африка

В края на февруари, Камен Величков, член на РК „София Капитал“ гостува на най-големия ротариански клуб в столицата на Танзания. Наричан Club of Dar es Salaam Oyster Bay, част от Дистрикт 9211 (Танзания и Уганда), клубът се радва на повече от 50 активни членове, представители на няколко десетки националности и религиозни изповедания, и провежда своите редовни седмични сбирки всеки вторник сутрин от 07:30 часа. Този ранен час не е единствената отличителна черта на танзанийския клуб. Неговите членове се гордеят с един от най-успешните си ежегодни проекти – Медицински лагер и безплатни медицински услуги, които се предоставят на местни жители от бедни села и училища в околностите на Дар ес Салаам.

Club of Dar es Salaam Oyster Bay е чартиран през 2009 г. и съвсем наскоро е отбелязал своя 10-годишен юбилей. Повече от половината членове на клуба научиха за благотворителната работа на РК „София Капитал“ по време на неформалната сбирка, отворена за партньори и гости отблизо и далеч.

Камен Величков, от името на РК „София Капитал“ и Амиш Шах – президент на Club of Dar es Salaam Oyster Bay размениха флаговете на двата клуба. Ан Саелс, бивш президент, Мартин Олаертс, Ангелика ел-Ношокати разказаха за проектите на клуба и работата им с ротаракти и млади хора в Танзания.

Отговорите са изключени, но Вие можете да следите обратно през Вашия сайт.

Коментарите са изключени.

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions