(ФЕВ 07) Среща 32 с гост-лектор Христо Михайловски (+ГАЛ) (+ВИД)

Днес Ротари клуб София Капитал проведе своята 32 поредна среща за Ротари годината 2017-2018. Мястото отново беше голямата зала на р-т Лебед, като имахме възможността да приветстваме редовни и нови гости. Специален гост-лектор на събитието беше приятелят от Ротари клуб София г-н Христо Михайловски в качеството му на изпълнителен директор на Българска агенция за кредитен рейтинг. Неговата презентация беше стегната и бързо-проведена в рамките на 25 минути, но желанието за задаване на въпроси от страна на събралото се множество беше голямо и отне над 60 минути. В последствие той разказа и за дейността си като доброволец в експедициите на България на континента Антарктида. Беше отбелязано, че по идеята за първи Ротари клуб в Антарктида вече има дадено разрешение и този клуб би могъл да стане част от нашия Дистрикт 2482. Президентът на РКСК приятелят Димитър Мандраджиев пое ангажимент идеята да намери още по-благодатна почва в РКСК, а и по възможност в други клубове. Тази идея се вписва в тенденцията Ротари Интернешънъл да насочи усилия в посока на развитие на технологии срещу замърсяването на околната среда, за да може да се запази еко-системата на планетата ни Земя.

Един от нашите членове (приятелят Георги Котев) почерпи със специална торта от сладкарница Неделя (собственост на друг наш член приятелят Георги Минчев) по случай своя рожден ден. Приятелите му пяха песен и му честитиха!

*-ЗАБЕЛЕЖКА: първоначално и по план график срещата трябваше да бъде съвместна с РК Самоков. РК Самоков е уведомен и потвърдил преди 7 месеца, че желае да участва на тази съвместна среща с този гост-лектор. Бяха получени на няколко пъти писмени потвърждения от страна на гост-клуба, заедно със списък на членовете и техните сфери на дейности, които ще дойдат. За съжаление, без никакво официално предупреждение нито един член на Ротари клуб Самоков не се появи на срещата. Към момента на приключване на настоящата статия (12:45 на 13 февруари 2018 г, макар и със стара дата публикувана в сайта на РКСК), все още няма писмено или друг тип официално изявление от страна на РК Самоков. Има изразено мълчаливо съгласие, че РК Самоков има задължения към РК София Капитал. По този повод Ротари клуб София Капитал замразява актуалните и текущи дейности и официални разговори с Ротари клуб Самоков по отношение на проекти, инициативи и идеи за съвместна дейност, докато казусът не бъде приятелски разрешен в духа на Ротари философията.

Видео:

Очаквайте скоро

Галерия:

Отговорите са изключени, но Вие можете да следите обратно през Вашия сайт.

Коментарите са изключени.

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions