(ДЕК 06) Среща 23 с гост-лектор Мария Арабаджиева (+ГАЛ) (+ВИД)

Днес, Ротари клуб София Капитал проведе своята 23та поредна среща за Ротари годината 2017-2018, която се състоя в зала Ротари в р-т Лебед в кв. Панчарево до едноименното езеро. Срещата беше посетена от 15тина приятели от клуба и нови гости, като тя имаше за цел да се видим след успешните 2 коледни бала, които организирахме. На срещата имахме удоволствието да приветстваме гост-лектор в лицето на Мария Арабаджиева, която е издател и съставител на книги. Срещата протече много интересно и можете да я гледате във частичен видео запис, който сме направили. Във връзка с лекцията и представянето на дейността на издателствата “Мариа Арабаджиева” и “Абагар”, то се взе решение от тук насетне всяка книга, която се издава, то РКСК да закупува по минимум 1 екземпляр с цел попълване на бъдещата библиотека на Клуба.

Също така по време на срещата беше взето решение да се съорганизира на 17 декември 2017 г. Ротари турнир по табла съвместно с Ротари клуб София Сити. Също така беше отчетена дейността по 2та Коледни бала и дарението, което беше осъществено от нашата приятелка Лина Маймарова (елект-президент), заедно с приятелите Иво Иванов (председател на С-РКСК-ГБ) и Иван Игнатов (ковчежник на С-РКСК-ГБ) за проекта на РК София Възраждане за даряване на книги, списания и друга литература на институция за лишаване от свобода в гр. Враца.

Повече за гости лектора:

Мария Арабаджиева

Ще Ви представя накратко себе си, работата ми и издателствата ми, които са делото на моя живот. Родена съм на 21.02.1956 г. в София. Завърших Френската езикова гимназия в София, след което заминах за Москва, където завърших с отличие Московския държавен университет по книгоиздаване и книгопечат, специалност „Икономика, организация и управление на издателска и полиграфическа промишленост“. След завръщането ми в България завърших второ висше образование, специалност „Стратегическо планиране и прогнозиране“ в ИИ „К. Маркс“. Работех последователно като експерт по планиране и прогнозиране в Държавната печатница „Г. Димитров“, след това като икономически и търговски директор в Издателство с печатница при БАН, след това в руско-българската издателско-полиграфическа фирма „Интерпринт“.

На 13 май 1990 г. създадох фирмата „Абагар Холдинг“ (издателска и книготърговска фирма), в която работя и днес и която носи моето име от 2002 г. През май 1996 г. създадох и второ издателство – “МИРИАМ ПАБЛИШИНГ”. Владея перфектно френски, английски, руски и италиански, както и компютърен дизайн и предпечатна обработка. Създател съм – автор или съставител – на множество книги и съм преводач и дизайнер на множество други. Известно време бях хоноруван преподавател във Философския факултет на Софийския университет, катедра „Печат“. 

Имам две деца – син на 27 години и дъщеря на 21 години, които и двамата работят заедно с мен в издателствата ни и са специалисти по превод, редактиране, художествено оформление и предпечат на книгите.

Повече тук в приложения файл

Видео:

Очаквайте скоро

Галерия:

Отговорите са изключени, но Вие можете да следите обратно през Вашия сайт.

Коментарите са изключени.

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions