Отговорности

Отговорности при членуването в клуба

Клубът е крайъгълният камък на Ротари, където се извършва най-значимата работа. Всички ефективни ротариански клубове са отговорни за четири ключови елемента: поддържане или увеличаване на тяхната членска база, участие в проекти за услуги, които са от полза за тяхната собствена общност и тези в други страни, подпомагане на Ротари фондацията на РИ финансово и чрез участие в програми. които служат в Ротари извън клубното ниво.

Това, което ротарианците получават от Ротари, зависи до голяма степен от това, което са вложили в него. Много изисквания за членство са предназначени да помагат на членовете да участват по-пълноценно и да се радват на опита си от Ротари.

Посещаемост

Участието в седмични клубни срещи позволява на членовете да се наслаждават на приятелството в клуба си, да обогатят професионалните и личните си познания и да се срещнат с други бизнес лидери в своята общност. Много по-големи общности предлагат клубове с различно време за срещи, включително ранна сутрин, обяд, след работа и вечер.

Ако членовете пропуснат срещата си на клуба, те се насърчават да разширят своите ротариански хоризонти, като посещават срещи за наваксване на пропуснатата такава във всеки ротариански клуб в света – практика, която гарантира на ротарианците топло посрещане в общностите по света. Намерете места и часове за срещи в официалната директория или чрез локатора на клубове.

В някои случаи ротарианците могат да организират срещи, като участват в проект за клубна служба или присъстват на среща на борда на клуба или на среща на Ротаракт или Интеракт клуб. Членовете могат да участват онлайн в един от няколкото е-клуба на Ротари.

Служба

Всички ротариански клубове споделят ключова мисия: да служат на общността си и нуждаещите се в целия свят. Като участват в проекти за клубни услуги, членовете научават за участието на клуба си в местни и международни проекти и могат доброволно да дадат своето време и талант там, където са най-необходими.

Намиране и задържане на членове

За да поддържа клубовете силни, всеки ротарианец трябва да споделя отговорността за привличането на нови хора в Ротари. Дори новите членове могат да доведат гостите на срещи или да ги поканят да участват в проект за служба. Стойността на Ротари говори сама за себе си и най-добрият начин да предизвика интереса на потенциалните членове е да им позволи да изпитат приятелство и служба от първа ръка.

Поддържането на членове, които се интересуват от Ротари, е друга отговорност. Доброто клубно приятелство и ранното участие в проекти за служба са два от най-добрите начини за поддържане на членството на клуба.

Идеалният състав на Ротари клуб отразява демографските данни на общността, включително професиите, пол, възраст и етническа принадлежност. Това разнообразие обогатява всеки аспект от взаимоотношенията и службата на клуба.

От Ротарианските основи (PDF документ)

Източник: Ротари Интернешънъл

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions