(АВГ 25) Среща 8 за Ротари година 2021-2022 с гост лектор Камен Величков (+ВИД) (+ГАЛ)

Ротари клуб София Капитал проведе 8та си среща за 2021-2022 Ротари година днес. Срещата беше присъствена в р-т Лебед на брега на ез. Панчарево и само за членовете на клуба ни също в онлайн среда, чрез приложението ZOOM. Гост лектор беше Камен Величков. Тема на лекцията беше „Политиката на ЕС в Централна Азия“. Лекцията беше посетена и гледана онлайн от гости и членове на други Ротари клубове.

На срещата бяха официални приети 2ма нови члена на РКСК – Николай Пълов и Диляна Здравчева с официалната церемония за прием.
 
Камен Величков е роден в Пазарджик. Завършил е английската гимназия в гр. Пловдив и Института за международни отношения в гр. Москва. В Министерството на външните работи е работил в отдел „Арабски страни”. От 1990 до 1992 г. е бил на дипломатическа служба в Израел. През 1992-1996 г. е съветник на президента Желю Желев по външнополитическите въпроси. Бил е посланик в Нидерландия и Тайланд. Работил е като ръководител на политическата служба на Делегацията на ЕС в Казахстан и в Международния научно-технически център. Преподавател по международни отношения в СУ „Св. Кл. Охридски”, в НБУ и в Националния Евразийски университет в Нур Султан, Казахстан.  Бил е лектор в Европейския колеж в Брюж. Специализирал е във Военна академия „Г.С.Раковски”, Военно-морска академия на САЩ в Монтерей и др. Бил е началник на отдел „Политически въпроси“ в Дирекция „ООН и глобални въпроси“ към МВнР. Един от доайените из между Ротарианците в България и член на Ротари клуб София Капитал.
 

Презентация:

Галерия

Видео:

 

Отговорите са изключени, но Вие можете да следите обратно през Вашия сайт.

Коментарите са изключени.

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions