Ротари Интернешънъл

aboutus-rotaryinternationallogoРотари Интернешънъл – най-старата организация с идеална цел в света, е съставена от над 34 000 клуба в повече от 200 страни и географски региони. Членовете й образуват глобална мрежа от лидери в бизнеса и професиите, които доброволно отдават времето и уменията си, за да служат на своите общности и света. Мотото на Ротари Service Above Self (За безкористна служба) въплъщава хуманния дух на неговите над 1.2 млн. членове. Дружбата между ротарианците и участието им в значими обществени и международни проекти са характерни за Ротари в целия свят.

В Ротари съществува богата и понякога сложна традиция и организационна структура с много програми и обичаи, които могат да бъдат неясни за новите, а и за не съвсем новите членове.

Организация на Ротари
В Ротари работата се извършва основно на клубно ниво. Предназначението на дистриктната и международната структура е да подкрепя и подпомага клубовете да служат на своите общности и света.

Клубове. Ротарианците са членове на Ротари клубовете, които принадлежат към глобалната асоциация Ротари Интернешънъл (РИ). Всеки клуб избира своите ръководители (офицери) и има значителна автономия в рамките на Конституцията и Правилника на Ротари.

Дистрикти. Клубовете са групирани в 530 дистрикта, ръководени от дистрикт гуверньори, които са офицери на РИ. Администрацията на дистрикта, включително дистрикт гуверньорите и различните комитети, направлява и подкрепя клубовете.

Съвет на РИ. 19-членният съвет на директорите на РИ, включващ президента и елект президента на РИ, се среща всяко тримесечие, за да определя политиката на Ротари. По традиция президентът на Ротари, избиран ежегодно, предлага тема и акцент за годината.

Секретариат. Централата на Ротари Интернешънъл се намира в предградието Евънстън на Чикаго, САЩ, а седемте международни офиса – в Аржентина, Австралия, Бразилия, Индия, Япония, Корея и Швейцария. Офисът на Ротари Интернешънъл за Великобритания и Ирландия (RIBI) е в Англия и обслужва клубовете и дистриктите от този регион. Действащото управляващо лице е генералният секретар на РИ, който ръководи екипа, обслужващ ротарианците по целия свят.

Контакти (източник: https://rotary.fi/en/contact-us/zurich-office/ към дата 10 май 2024 г.):

 

Europe/Africa Office of
Rotary International

Address:
Witikonerstrasse 15, CH-8032 Zürich, Switzerland

EAO Manager
Marco Nicosia, EAO Manager
Witikonerstrasse 15, CH-8032 Zürich, Switzerland
Dir./Tel: +41 44 387 7171
Fax: +41 44 387 7168
E-mail: marco.nicosia(at)rotary.org

www.rotary.org/cds

 

Club and District Support

Sari Miettinen, Senior Specialist

Nordic & Baltic countries and Poland 
(languages: finnish, swedish, english, german)
Dir./Tel: +41 44 387 7130
E-mail: sari.miettinen(at)rotary.org

 

The Rotary Foundation Services  
– PHF applications
– TRF applications

Anders Nordhag, Foundation Services Specialist
(languages: swedish, english)
Dir./Tel: +41 44 387 7144
E-mail: anders.nordhag(at)rotary.org

Financial Services
– Club invoice
– RI’s other financial transactions

Gliezel Hauschild
(languages: english, german)
Dir./Tel: +41 44 387 7188
E-mail: gliezel.hauschild(at)rotary.org

Сайтът благодари на WordPress | Преработен изначален дизайн на: Free WordPress Themes | Благодарение на MAGGO Solutions